Raye Datang Lagi!!

SALAM SEMUA!!!

sorila dah lame sgt tak update blog ni. blum berjumpe kesempatan yg pnjang utk menulis kt sini. tp memandangkan hari ni hari terakhir berpuasa dan esok plak hari RAYA jadi, cube la juga cari masa utk menulis ni.

lagipun memang de cerita sadis nak dikongsikan nih…hu3…cerita psl raya tahun ni le..

Rasanya…seingat saya la….dan tak mungkin terlupe kot, inilah raya kami sekeluarga yang pertama tanpa kehadiran kakak dan abang sulong kami…sob sob sob (mana nak pau duit raye nih…)

 

Sebelum ni setiap tahun,setiap kali hari raya yang pertama.. mesti kakak dan abang akan ada beraya bersama2 kami..

dari zaman bujang single-mingle sampailah zaman dah kawin, dah ada anak…tiap2 tahun pun same. kalau tak dpt balik awal b4 raye pn, at least masa HARI RAYA PERTAMA mesti dah muncul kat pintu and buat aktiviti bersalam-salaman, bermaaf-maafan di pagi raye bersame2. pastu ada plak sesi bergambar kenangan seisi keluarga di pagi raye. setiap kali RAYA memang tak pernah miss ambil gambar satu KELUARGA FULL bersama kakak dan abang serta kakak dan abang ipar kami gak….dah jadi mcm tradisi plak  

 

 

NAMPAKNYA KALI NI BERAYA ber-7 jela kami…

Mak, Ayah, aku, yana, nadiah, mahira dan huda….kali ni tak meriah sgt la raya kami. nak masak ketupat pn mcm tak brape best. sbb KAUM LELAKI yang biasa masak ketupat tu da tggal seorang je iaitu AYAH. lgpn masak bnyk2 pn nanti xde org nak mkn….sedihnye!!!

walau mcm mane pn, harap2 RAYA kali masih lagi bermakna walaupun tanpa kehadiran kak Tni dan Arip…kerna yg penting kami masih dpt berkumpul satu family di pagi raye….dapat bersalam dan bermaafan serta memohon ampun atas silap dan salah…dapat pakai baju baru dan makan masakan randang dan ketupat…dapat berkunjung2 ke rumah sanak saudara…dan dapat mengeratkan talian silaturrahim yang sedia ada..InsyaAllah….

so to all of u out there…pd sesapa yg membaca post ni…

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI

MAAF ZAHIR DAN BATIN!

berhati-hati dijalan raya, ingatlah pada yang tersayang dan sentiasalah sambut raya dgn hati yg ria…jgn sedey2. walaupun ada family meber yg tak dpt sambut raye bersame2 pn jgn la sedey sgt ye. yg penting, semangat kemenangan di hari raya tetap akan dirasa.

DAN jgn dilupe yg pada mereka yang tak berkemampuan.ada rezki lebih, bantu2lah mereka. jgn lupe gak byr zakat yer!

semuge HARI RAYA kali ni akan memberi makna sekali lagi buat kite sume…AMIN!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: