~tdo?

hye hye

apa yang seronok tentang tido?

tentulah seronok kalau tido pada waktu tengahari atau petang selepas penat buat kerja-kerja rumah di waktu pagi…contohnya memasak,membasuh kain dan membersihkan rumah.

atau selepas penat pergi ke kelas..atau selepas penat membuat assignment..atau juga selepas penat bekerja…

tapi apa yang tak seronok?

tak seronok tido dalam keadaan panas. bangun dalan keadaan basah kuyup bermandikan peluh. memang sangat lengas~~

dan sangat lah tidak best tido dalam keadaan orang-orang di sekeliling kita membuat bising..contohnya memasang tv atau radio dengan kuat, memasang alarm dengan lagu rock atau hip hop tapi tak reti-reti pula tu nak matikan bila dah berbunyi, bunyi mercun berdentam-dentum dan bunyi-bunyi bising lain yang sewaktu dengannya~~.

dan semestinya sangat tak best tido kalau bangun pada waktu lewat senja atau masa jam dah hampir ke nombor 7..7 malam bukan 7 pagi. sebab masa tu kita akan rasa macam orang tak betul, otak dah melayang entah ke mana..mood pun otomatik akan lari…tu yang bangun terus rasa macam nak marah aje…

*pernah ms kecik2 dulu..aku tido dan terbangun pukul 7.suasana separa gelap-terang dengan lampu bilik pn terpasang masa tu..so ingatkan dah pukul 7 pagi..kelam-kabut aku gi mandi nak pergi sekolah. rupa-rupanya………baru kul 7 petang..hampeh~*

KESIMPULANNYA, bahaya tido waktu petang…jangan amalkan ye! tq~~

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: