Sharing is Caring..

hye2 n salam

per cite korang di hari Isnin ni? ada yang mengantuk ke sebab layan Final World Cup malam tadi?

kalau mengantuk tu, rajin2 la wat nescafe secawan. NesLo ke..(Nescafe+Milo)…konfem akan hilang sikit rasa mengantuk tu.

okla…seperti yang dijanjikan. aku nak berkongsi serba sedikit ilmu yang aku peroleh daripada pemergianku ke Seremban semalam. kan dah cakap nak share dengan korang kan?

sharing is caring

apa yang aku pelajari serba sedikit ialah tentang formula dan resipi kejayaan…

sesungguhnya kejayaan itu tidak akan datang bergolek kepada orang yang hanya duduk mengharapkan nasibnya berubah tanpa melakukan sebarang usaha. apabila kita sudah memulakan langkah pertama dan kedua, langkah seterusnya kena lah diteruskan secara konsisten supaya kejayaan yang diidamkan akan dapat dimiliki…dan yang paling penting, supaya kita tidak menjadi orang yang gagal. seringkali kita tidak suka kepada kegagalan..takut untuk mencuba kerana takut gagal. tapi kita belum berusaha, macam mana kita tahu kita akan gagal?? dan gagal sekali dua atau hatta seratus kali sekali pun bukan bererti terus gagal selama-lamanya….kukuhkan ilmu di dada,kutip setiap pengalaman yang dialami..insyaAllah, kita akan lebih bersedia untuk menempuh halangan atau ujian seterusnya dan memperoleh kejayaan…

apa yang aku pelajari tu pun takkan bermakna sekiranya tidak dipraktikkan…sebagai permulaan, aku akan mula menyebar2 kan maklumat produk aku….. jangan takut menjual, jika tiada orang nak beli pun bukan bermakna tiada lansung orang nak beli. Cuma mungkin belum terjumpa yang betul2 nak beli….teruskan usaha sehingga ke puncak!

salam~~adios

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: