Salam Ramadhan 1431H

Assalamualaikum….

Bertemu lagi kita dengan bulan yang penuh dengan kemuliaan dan keberkatan..bulan Ramadhan Kareem….untuk tahun 1431 Hijrah ini…alhamdulillah!

Apakah perasaan kita bila bertemu lagi dengan si Ramadhan? Harap-harap perasaan gembira dan terharu serta semangat berkobar-kobar melangkaui segalanya. Gembira kerna dapat peluang untuk menunaikan ibadah puasa dan ibadah-ibadah yang lain dalam bulan yang penuh rahmat ini. Terharu kerna dipanjangkan usia dan diberi kesempatan untuk bersua lagi. Dan semangat berkobar-kobar untuk mengejar pahala sepanjang bulan ini serta syafaat dan keampunan daripada malam yang lebih baik daripada malam seribu bulan..malam Lailatul Qadar.

Di kesempatan ini, saya ingin mengucapkan Selamat Menunaikan Ibadah Puasa selama sebulan di bulan Ramadhan kepada sekalian Umat Islam di seluruh dunia. Semoga amalan dan ibadah kita dapat diperbaiki dan dipertingkatkan dalam bulan ini dan seterusnya memperoleh keberkatan daripada Allah SWT…amin ya rabbal alamin!

Jauhi diri dari perkara-perkara yang boleh membatalkan puasa..mahupun perkara-perkara yang mampu mengurangkan pahala puasa kita…Tabahkan hati dan tenangkan diri sepanjang bulan ini. Semoga ada syafaat menanti di akhirat nanti…

~Wallahu’alam

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s