waa…menci kuasa 3

waaa…aku menci menci menci…(bahasa ngade2 untuk BENCI..ahaks)

kenapa lah aku selalu aje terkena…nampak dalam internet…dalam gambar web tu macam lawa…biler da dapat,macam hampeh la pulak. waaa…menci la aku mcm ni.membazir duit aku jer…

korang mesti ade yang pernah terkena gak kan??ala…shopping online ni…mesti pernah buat kan?? kan??

kalau pernah,satu kapal la kita.

aku ni memang kaki shopping.pantang nampak benda best skit…lawa jer…mule la hati berkenan.tapi kalau pergi kat kedai,bole try…bole la tengok cun ke tak bile dipakai..so xde masalah ar bile shopping kat kedai or shopping complex.mmg insyaAllah puas hati punye…cume yang jadi membazir tu bile asik-asik beli baju je..padahal baju dah berlambak dalam almari…isyk3…..hah,ketepikan kisah tu…

kisah yg buat aku sakit hati ni ..psl shopping onliine….dah name pun aku ni  kaki shopping…memang tak boleh tengok benda yang cantik…yg lawa…apatah lagi bile banyak pula tu…dan kadang-kadang nak pergi jenguk ke kedai,tengok n try sendiri tak ada masa…jadi online website atau facebook ni lah yang jadi tempat window shopping ke-2 aku…

kadang-kadang memamng seram juga nak beli.yelah…dalam gambar nampak je cantik,tapi realiti belum tentu.

yang susahnye nak kawal nafsu aku ni ialah bile tengok ramai orang dok beli benda tu…dalam hati rase gusar gak..cmne kalau benda tu sold-out ke tak ada stock ke…dah melepas..gigit jari…hati kuciwa…

itu lah penggoda no 1 aku…bile tgk benda lawa..and stok pula limited.orang pulak ramai yang berkenan.yang kite ni takkan nak tengok je benda tu terlepas depan mate…hah..cepat-cepat aku sambar~belum siasat betul2 lagi,laju je tangan menaip order form kat seller tu…bile seller pun da konfem,tangan pun laju je transfer duit kat seller.takut kang seller ingat kita ni main-main kang kena blacklist plak….

bile da bayar,hati lega sikit….sekarang tinggal menunggu je…tunggu…tunggu….hah,van poslaju dah hon depan rumah.konfem barang aku dah sampai ni.laju je kaki ni melangkah keluar…belum sempat orang tu tanya ni rumah siapa…aku terus tadah tangan nak minta mane form yang perlu di’sign’…excited sungguh aku ni.terkesima orang tu menonton gelagat aku….bile form siap di’sign’,parcel pun bertukar tangan…

masuk je rumah…gunting dulu yang dicari…habis rabak parcel tu aku koyakkan dengan gunting…malas nak buka sopan-sopan..bukan ada contest pown..hah,benda dah ade depan mate…waaaaaaa…..aik?!!APASAL KALER TAK SAME MACAM YANG AKU TENGOK DALAM GAMBAR????? Menciiiiii…..aku terkena lagi……

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: